SuomeksiIn EnglishВыберите язык

general-finland-kumppanit

General Finland

Venäjään liittyviä liike-elämän palveluita on ollut pitkään tarjolla lukuisten projektien ja kehityshankkeiden muodossa. Projektimaisen toiminnan ongelmina ovat jatkuvuuden puute sekä asiakkaan että asiantuntijan tai palveluntarjoajan kannalta. Asiakkuuksien ja suorituskyvyn kehittäminen vaatii jatkuvaa määrätietoista panostamista. Käytännössä on ollut suuria vaikeuksia muodostaa isoja toimitus- ja tarjouskokonaisuuksia suuriin investointihankkeisiin liittyen.

Todelliseen tarpeeseen perustuva osuuskunta

General Finland syntyi kun joukko suomalaisia valmistavan teollisuuden pk-yrityksiä perusti yhdessä VTT:n kanssa osuuskunnan helpottamaan yritysten pääsyä Venäjän markkinoille. Uudenlainen kasvun ja kansainvälistymisen liiketoimintamalli pystyy tarjoamaan jäsenilleen vahvan taustajoukon, asiantuntevaa tukea sekä strategisen lähestymismallin. Myös asiakaskunta hyötyy suuremman kapasiteetin palvelukonseptista, joka toimii joustavasti ja tehokkaasti.

Tavoitteena 200 jäsenyrityksen strateginen vienti Venäjälle

GENERAL FINLAND -osuuskunnan keskeisin tehtävä on uusien asiakkaiden hankinta Venäjältä osuuskunnan jäsenyrityksille. Isolla osuuskunnalla on yksittäisiä yrityksiä paremmat mahdollisuudet neuvotella rahoituksesta, hoitaa viranomaisyhteyksiä sekä hallita liiketoiminnan riskejä.

Osuuskunnan strategian ja liiketoimintasuunnitelman työstämiseen on viime vuonna osallistunut noin 50 potentiaalisen jäsenyrityksen toimitusjohtajaa tai hallituksen puheenjohtajaa. Tavoitteena on kasvattaa osuuskunnan jäsenmäärä 200 yritykseen.

GENERAL FINLAND -osuuskunnan perustajajäseniä ovat Meconet Oy, Lehtosen Konepaja Oy, Mäkelä Alu Oy, Lammin Ikkuna Oy ja VTT. Lisäksi usean yrityksen hallitukset tekevät lähiaikoina päätökset GENERAL FINLAND -osuuskunnan jäsenyydestä.

General Finland - VTT:n tiedotenamiska2 General Finland yritysesite