SuomeksiIn EnglishВыберите язык

Mäkelä Alu Oy

Mäkelä Alu Oy on alumiiniprofiileihin keskittynyt perheyritys, jolla on yli 70-vuotinen historia metalliteollisuudessa. Kahdenkymmenen vuoden ajan Mäkelä Alu on keskittänyt toimintansa alumiiniprofiilien puristamiseen ja pintakäsittelyyn. Tuotteista noin 90 % on asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöityjä alumiiniprofiileja.

Alumiini on materiaalina keveää, kestävää ja lähes 100 %  kierrätettävää. Mäkelä Alu sulattaa valmistusprosessin ylijäämän omassa valimossaan, jonka jälkeen alumiini hyödynnetään uudelleen tuotannossa. Tyypillisesti alumiiniprofiileja käytetään ikkuna- ja oviteollisuudessa, kuljetus-, sähkö- ja koneenrakennusteollisuudessa sekä huonekaluissa, julkisivuissa ja sisustamisessa.

Mäkelä Alun tuotteistoon kuuluu räätälöityjen alumiiniprofiilien lisäksi vakioprofiilit. Yritys on kehittänyt aktiivisesti logistista järjestelmää, joka kattaa pakkauksen ja kuljetuksen sekä pitkälti automatisoidun varastoinnin.

Tuotannossa käytetään primäärialumiinista valmistettua raaka-ainetta. Ensiluokkainen materiaali näkyy profiilin lujuusominaisuuksissa sekä pinnan ja pintakäsittelyn laadussa. Profiileja voidaan valmistaa myös erikoisseoksista tai erikoislämpökäsittelytekniikalla yksittäiseen, erityisen vaativaan tarpeeseen. Luoma-ahon tuotantotehtaassa on kolme nykyaikaista puristinlinjaa, jotka takaavat tarvittavan tuotantokapasiteetin ja kasvumahdollisuudet. Puristinlinjat ovat samanlaisia, mikä tuo profiilitoimituksiin joustavuutta ja toimitusvarmuutta.

Anodisointi on sähkökemiallinen pintakäsittelymenetelmä, joka luo profiilin tyylikkään ja kulutusta kestävän pinnan. Profiilia saa luonnonvärisen lisäksi myös värillisenä tai ruostumattoman teräksen sävyisenä. Anodisointia käytetään erityisesti rakennus-, huonekalu- ja ajoneuvoteollisuudessa sekä sisustustuotteissa. Usein profiilille tehdään suoja-anodisointi suojaamaan pintaa työstöjen aikana.
Pulverimaalaus on teknisesti edistyksellinen pintakäsittely, joka kestää vaativissakin oloissa. Mäkelä Alulla on kolme maalauslinjaa, yksi pystymaalaamo ja kaksi vaakamaalaamoa. Laadusta kertoo sekä ISO 9001- ja ISO 14001- sekä GSB-sertifikaatit  sekä tuotannolle myönnetty GSB-sertifikaatti.

 

» Lue Alu Mäkelä Oy yritysesite (.pdf)

 

Verkoston palvelut:

  • CNC-työstö
  • hitsaus
  • sahaus ja taivutus
  • hionta ja kiillotus
  • kokoonpano
  • koristepinnoitus

 

LA-Alucenter-osaamisverkosto

Alajärven alumiinikeskittymä on koottu LA-Alucenter-osaamisverkoston alle. Osaamisverkostoon kuuluu lukuisia jatkojalostusyrityksiä. Verkostomaisessa toimintatavassa osapuolet voivat keskittyä omaan erikoisosaamiseensa. Yhteistyö mahdollistaa
asiakkaille yhä monipuolisemmat ja yksilöllisemmät jatkojalos-tustoimitukset.
Lisätietoja löytyy internetistä osoitteesta www.laalucenter.fi.

 

Mäkelä Alu Oy
Mäkeläntie 2
62830 Luoma-aho

Puh. 06 5577 600


15.09.2014
Katsottu 2,032 kertaa.